Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Kom bij Ons

is de titel van het blad dat veel senioren in Chaam hebben ontvangen en verspreid is door KBO-Brabant met de opzet nieuwe leden te werven voor KBO-Chaam en KBO-Brabant.

De belangrijkste items van de belangenbehartiging staan hierin genoemd: woontoekomst voor senioren, strijden voor ons pensioen, vitaal blijven, ondersteuning bij een WMO &WLZ aanvraag, de juridische helpdesk, ontmoeting en zingeving, hulp bij administratie en belastingaangifte, gratis notarisspreekuur, tandartsspreekuur, apothekersspreekuur en natuurlijk volop ledenvoordeel. Naast deze belangenbehartiging zijn er ook veel gezellige ontmoetingsbijeenkomsten.

Heel wat redenen om lid te blijven of te worden. Ontmoet u senioren (55+) die nog geen lid van KBO-Chaam zijn, moedig deze mensen aan en wijs hen vooral op de belangenbehartiging door KBO Brabant!  Het bestuur van KBO-Chaam is steeds actief en zal het nodige voor u blijven organiseren.

Bij het maken van deze nieuwsbrief was het nog niet mogelijk om verslag te doen van onze Open Dag van 23 april. We hopen in ieder geval dat het een succes is geworden. Niet alleen voor de bekendheid van KBO Chaam en het aantal bezoekers, we hopen ook dat er zich nieuwe leden aangemeld hebben of zich nog gaan aanmelden.

 

EEN DIK PAKKET INFORMATIE

We hadden het u  beloofd : een dik pakket met bijlagen bij deze nieuwsbrief en de Ons van mei 2022.

Onderstaand leest u wat er de komende tijd op de rol staat en waarvoor u zich  kunt opgeven middels het inleveren van een strookje. We noemen ze onderstaand  in volgorde van de data.

 

‘AAN TAFEL’  bij de CHAAMSE HOEVE donderdag 12 mei

“Wat in het vat zit, verzuurt niet”. Na twee jaar kan het dan eindelijk doorgaan. Alles wat bij de Chaamse Hoeve geserveerd wordt, is vers voor u bereid. U kunt genieten van een 3-gangen keuzemenu. U bent van harte welkom op donderdag 12 mei. Wel graag even het strookje inleveren!

 

LEDENJAARVERGADERING bij BELLEVUE donderdag 19 mei

Deze ledenjaarvergadering begint om 13.30 uur.

De agenda van de jaarvergadering is toegevoegd met het jaarverslag van 2021.

Belangrijk is agendapunt nr. 8, waarbij u kunt stemmen over de wijziging van de statuten. Deze wijziging houdt o.a. in;  de naamswijziging van KBO-Chaam in Seniorenvereniging Chaam.

U hoeft zich voor deze vergadering niet op te geven. Iedereen is van harte welkom en wordt ontvangen met koffie/thee, iets lekkers en een drankje. We sluiten de middag af met gezellige muziek!

 

UITNODIGING INFORMATIEBIJEENKOMST 3-DAAGSE REIS  op 3 juni in het SKAC

Het reisdoel is bekend: we blijven in Nederland en bezoeken de Weerribben en Drenthe.

We gaan er een fijne, gezellige reis van maken op  30-31 augustus en 1 september. Frank van der Wouw van Van Mook reizen geeft op vrijdagmiddag 3 juni om 14.00 uur in het Skac een presentatie met meer details over deze komende 3-daagse reis.

Kom geheel vrijblijvend kijken en luisteren. Een drankje en een hapje horen erbij. Vanwege de organisatie en het klaarzetten van de zaal, graag even uw deelname opgeven door het strookje in te leveren

 

JAARPROGRAMMA  2022

12 mei     : ‘Aan Tafel!’ Uit eten bij de Chaamse Hoeve
19 mei  : Algemene ledenjaarvergadering in Bellevue
…. mei : Cultureel uitstapje naar Kasteel Heeswijk
3 juni : Informatiemiddag 3-daagse reis in het Skac
15 juni  : Dagreis naar Zeeland
19 juli  : Zomeravondconcert harmonie St Cecilia bij de Geerhof
30 aug-1 september  : 3-Daagse reis 
16 september : Viering 40-jarig jubileum
6 oktober  : Seniorendag
Najaar 2022   : Informatiebijeenkomst ‘Een waardig levenseinde’; datum volgt nog!
13 of 20 december : Kerstviering

Resterende data  later in het jaar volgen nog op de komende nieuwsbrieven. Voor de activiteiten waarvoor u zich dient op te geven is er altijd een aparte bijlage bij de nieuwsbrief.

 

TERUGKIJKEN op de WLZ-AOW avond van 7 april

Het was een druk bezochte avond met veel informatie, gepresenteerd door Theo van Hamond van KBO-Brabant. Ongetwijfeld kwam u met vragen binnen bij het Chaamsche Wapen,  u zult u ook weer met nieuwe vragen naar huis zijn gegaan. Het is een ingewikkelde materie en voor iedere situatie en persoon verschillend. Het is goed om voor dit onderwerp een deskundige te vragen van KBO-Brabant of te rade te gaan bij uw eigen adviseur, boekhouder of fiscalist.

Heeft deze avond gemist of mocht u de presentatie nog eens willen terugkijken dan kunt u de presentatie opvragen bij Bart Verkooijen; e-mailadres  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

AVOND 4-DAAGSE en ROLLATOR- AVOND

In de week van maandag 16 mei t/m vrijdag 20 mei vindt in Chaam de Avond 4-daagse plaats.

Op woensdagvond 18 mei is er een speciale rollator-avond; vertrek om 18.30 uur vanaf de Geerhof.

Meer informatie over de rollatoravond bij Sylvia Leuris, tel. 0161-491214.

 

FLORIADE

We hebben al eerder gemeld, dat KBO-Chaam geen reisje naar de Floriade in Almere organiseert.

KBO-Alphen wil dat misschien wel doen en u kunt zich daarbij aansluiten. Voor meer informatie kunt u tot 10 mei contact opnemen met Niek van den Broek tel.nr 013-5082145 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten worden geraamd op € 75,-- incl. busreis, entree Floriade en diner op de terugreis.

 

WANDELEN CAMINO BRABANT

Dit is geen KBO-activiteit maar wel een mooie wandeltip.

Camino Brabant is een pelgrimswandeltocht van 300 kilometer door het mooie Brabantse landschap . Deze pelgrimstocht is geheel gestoeld op de waarden en normen van de beroemde Santiago de Compostella tocht. Dat betekent dat de pelgrims/wandelaars stempels moeten verzamelen om aan te tonen dat men de route heeft volbracht. De route loopt via verschillende veldkapellen in Brabant. Ook onze kapel van

OL Vrouw ter Sneeuw bij het Thijskesbos is opgenomen in deze tocht en is een onderdeel van de Camino Brabant.

De route gaat op 1 mei 2022 officieel van start. Kijk voor meer informatie: www.caminobrabant.nl

 

Met vriendelijke groet,   

Bestuur KBO CHAAM   www.seniorenverenigingchaam.nl    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. facebook KBO Chaam