Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

       

EEN NIEUW JAAR VAN START

Na alle feestelijkheden en goede wensen aan het eind van 2023 en het begin van 2024 is de eerste lange maand van 2024 alweer bijna voorbij. De maand januari is voor sommigen onder ons een lange grijze maand. We kunnen minder naar buiten, een krappere portemonnee en sommige zaken weer duurder.

Hopelijk brengen de activiteiten en bijeenkomsten wat meer licht in het jaar; het voorjaar komt in zicht.

Seniorenvereniging Chaam presenteert u met plezier de vaste bijeenkomsten van 2024. De data staan enigszins vast, maar zijn onder voorbehoud; als deze gewijzigd worden dan leest u dit altijd op de nieuwsbrief, de website www.seniorenverenigingchaam.nl en in Ons Weekblad.

U wordt over alle bijeenkomsten via de nieuwsbrief tijdig uitgebreid geïnformeerd met locatie, tijd en evt. kosten. Alle bijeenkomsten zijn in principe bestemd en geschikt voor alle leden.

Ideeën en tips voor nieuwe activiteiten/ bijeenkomsten voor kleine of grotere groepen zijn altijd welkom.

Mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel of app naar 06-2330 7324.

 

JAARPROGRAMMA 2023

16 februari 2024          : Dankjewel-middag vrijwilligers

4 april 2024                    : 1ste Chaams Cabaret                                                                                                                

18 april 2024                : Jaarvergadering Seniorenvereniging  Chaam in Bellevue

15 maart                         : Informatiebijeenkomst: Alzheimer, dementie vriendelijk omgaan.

?? mei                              : Aan Tafel : We gaan uit eten

12 of 19 juni                  : Dagreis: Bestemming nog niet bekend

Eind aug                          : 3-Daagse reis

?? september                : Aan Tafel: Uit eten

3 oktober                       : Seniorendag

?? oktober                     : Informatiebijeenkomst:

10 of 17 december      : Kerstviering

Informatie over het bloemschikken volgt nog.

 

Naast bovenstaand programma hebben we onze wekelijkse of maandelijkse nevenactiviteiten. Zie de extra bijlage. Als u graag wilt deelnemen, dan kunt u contact opnemen met de contactpersoon die genoemd wordt. Hij/zij kan u alle informatie geven. U mag ook altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

UW BELANG

Seniorenvereniging Chaam zorgt niet alleen voor ontmoetingen met ontspanning en inspanning maar komt ook op voor uw belang.  Wilt u advies op sociaal, financieel of op enigerlei gebied van zingeving dan kunt u terecht bij onze bestuursleden, ouderenadviseurs en belastinghulpen.

Wat voor u een groot probleem is of lijkt, kan vaak door een verdere verwijzing naar het juiste hulploket eenvoudig worden opgelost. U kunt erop vertrouwen, dat al uw hulpvragen discreet worden behandeld.

Voor namen en gegevens zie onze website bij bestuur: www.seniorenverenigingchaam.nl

                                                                                                                                              

BINGO : donderdag 8 februari in de Geerhof

Op donderdagmiddag 8 februari is er weer een leuke bingo met alweer knallende prijsjes. Met Carnaval in zicht gaat dit zeker extra leutig worden! Inloop vanaf half 2; de bingo begint om kwart voor 2. Entree €1.50    

                                                                                                                                                                                  

BEWEEGGROEPEN

Om gezondheidsredenen van onze beweegdocente  zijn we genoodzaakt geweest een nieuwe docente te zoeken en dat is ons gelukt. Karin Rops uit ons eigen Chaam zal ons nu gaan begeleiden. Dank aan Karin en veel succes!

 

 

VRIJWILLIGERS BEDANKMIDDAG : vrijdag 16 februari

Vrijdagmiddag 16 februari houden we de traditionele vrijwilligers-bedankmiddag. Zonder vrijwilligers zou onze vereniging immers niet kunnen draaien. De uitnodiging hiervoor ontvangen de vrijwilligers per mail.

 

BETALING VAN UW CONTRIBUTIE

De incasso van uw contributie á  €24.—per persoon voor 2024 zal gedaan worden rond 15 februari. Het bedrag wordt per automatische incasso van uw bankrekening afgeschreven, waarvoor dank!

Let op:. VGZ, Zilveren Kruis en CZ betalen uw contributie terug, tenminste als u ook een aanvullende verzekering heeft en deze collectief via KBO-Brabant heeft afgesloten. Voeg een kopie toe van bewijs van betaling, mét uw lidmaatschapsnummer erbij. (zie KBO Brabant- pasje)

 

AANVRAGEN VAN ZORG- en HUURTOESLAG

 LET OP: Heeft u recht op zorg- en/of huurtoeslag in 2024 dan kunt u op een bijdrage vanuit de overheid rekenen. Het is belangrijk om te weten dat de zorgtoeslag is verlaagd en u minder zorgtoeslag krijgt dan in het voorgaande jaar 2023. Voor alleenstaanden met een inkomen tot € 37.496,-- op jaarbasis en bij een verzamel inkomen tot

47.368,-- kunt u zorgtoeslag aanvragen. Deze toeslag kan oplopen tot € 123,-- per maand maar blijft altijd inkomensafhankelijk. Vraag het na bij uw boekhouder of bij de belastinghulp van onze vereniging. De tarieven van de huurtoeslag zijn behoorlijk verhoogd: naar € 879,66  en de vermogensgrens is verhoogd naar € 36.952,-- in 2024. Vraag het zeker aan als u daar recht op heeft! Zie voor meer informatie de website van de Overheid, kijk onder: Toeslagen.

Ook bij het Budget café in het Trefpunt in Alphen kunt u terecht m.b.t.  uw vragen over de toeslagen.

 

KORTINGEN MET UW PAS van KBO-Brabant

LET OP:  Als u iets gaat bezoeken en u ziet dat u korting krijgt als lid  van een KBO-vereniging dan geldt dat ook voor u. Want Seniorenvereniging Chaam is aangesloten bij KBO-Brabant, dus ook onderdeel ervan!

Als u uw pasje bent kwijtgeraakt, kunt u bij ons uw lidnummer opvragen of evt. een nieuw pasje aanvragen.

                                                                                                                

WELKOM NIEUWE LEDEN !

Onze vereniging mag steeds weer nieuwe leden inschrijven en daar zijn we heel blij mee. Welkom!

Mocht iemand in uw omgeving belangstelling hebben lid te worden, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

WAT IS ER TE DOEN IN ONZE REGIO?

2e en 4e zondag de maand  13.30 tot 16.30 uur: Oudheidkundig Streekmuseum Alphen

03 februari         : Avondconcert: Het oog in de naald, Pianist Albert van Veenendaal. CC Baarle

10-13 februari  : Carnaval met diverse optochten in de regio

14 februari         : Open Hof, Ledevaertkerk, Dorpsstraat 1 Chaam (14.30u – 18.30u )elke 2de woensdag.

22 februari         : Theatercabaret Stephanie Struijk Trio – Den Heuvel Alphen

 

CULTURELE UITSTAPJES

Wist u dat we ook een aantal keer per jaar een cultureel uitstapje organiseren naar b.v. een museum, een kasteel, een bijzonder gebouw ,tentoonstelling, een rondleiding of wandeling o.l.v. een gids, etc. Benieuwd ondertussen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We houden u op de hoogte.

 

EFFE BUURTEN in SKAC

Elke dinsdagmiddag en woensdagochtend. Gratis toegang incl. koffie of thee. Ontmoeten, buurten, kaarten, rummikub etc. Woensdag zit-gym. 1e woensdag van de maand : Lunch tegen kleine vergoeding. Info bij Effe Buurten.

 

HANDWERKGROEP

Geniet u van handwerken en lijkt ‘t u gezellig en inspirerend om dat samen met anderen te doen; Welkom iedere dinsdagmiddag om 13.30u  in de Geerhof. Breng uw eigen handwerkje gewoon mee. Deelname gratis.

 

Met vriendelijke groet, Seniorenvereniging Chaam

 www.seniorenverenigingchaam.nl/  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Seniorenvereniging Chaam