Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                              

 

DE NIEUWE NAAM IS EEN FEIT: SENIORENVERENIGING CHAAM

De naamswijziging is een feit: vanaf donderdag 16 juni heten we officieel ‘Seniorenvereniging Chaam’.

Als seniorenvereniging nemen we langzaamaan afscheid van de naam KBO. Het zal voor velen even  wennen zijn; het vraagt tijd.

 

Op vrijdag 16 september hopen we te vieren dat we 40 jaar lang KBO Chaam hebben mogen zijn. KBO-Chaam werd in maart 1982 opgericht en is uitgegroeid tot een krachtige, bloeiende seniorenvereniging,

Dat willen we graag met u samen vieren!  U ontvangt hiervoor in augustus een uitnodiging. Noteer alvast de datum!

 

Inhoudelijk verandert er niets aan het beleid en het programma; onze vereniging wil zich alleen nog meer  openstellen voor nog méér senioren ongeacht geloof, kleur, afkomst of geaardheid. Je wordt geen lid van een seniorenvereniging omdat je wel of niet gelovig bent, maar je wordt lid van onze Seniorenvereniging omdat je andere senioren wilt ontmoeten, waarbij alles besproken kan worden. En ook omdat de belangen van senioren behartigd worden door kaderleden, bestuursleden en vooral door de overkoepelende organisatie KBO-Brabant. We blijven omkijken naar elkaar en we zorgen voor elkaar: dat is de kracht van Seniorenvereniging Chaam

 

Het bestuur gaat nu werken aan de PR, o.a. aan de wijziging van het logo, de e-mailadressen, de vlag, de banners, de website etc. Het logo dat u bovenaan deze nieuwsbrief ziet, is nog in ontwikkeling en zal wellicht nog wijzigingen ondergaan. We houden u hiervan op de hoogte.

 

ZOMERAVONDCONCERT 19 JULI BIJ DE GEERHOF om 19.30 uur.

Dinsdagavond 19 juli is de avond dat harmonie St Cecilia de zomerstop in gaat blazen. Dit concert vindt plaats buiten bij de Geerhof. Het terras zal dan gevuld zijn met veel mensen, zon, gezellige muziek en de bar is dan ook geopend. Stoelen en tafels staan dan weer voor u klaar. Kom naar het gezellige zomeravondconcert van harmonie St Cecilia om 19.30 uur bij de Geerhof.

 

3-DAAGSE REIS 30-31 augustus en 1 september

Deze reis staat gepland naar Overijssel en Drenthe. Heeft u alle informatie hierover gemist en wilt u nog graag mee, dat kan! Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus. Bel even met Elly 06-2330 7324. De informatie komt dan bij u in de brievenbus.                                                                                                                               

          

ZOMERACTIVITEITEN IN CHAAM

De komende tijd kunt u 2 films bezoeken in Chaam:

Er is een film geproduceerd voor en door de Familie Hendriks. Een film over Bellevue dat al 100 jaar  uitgebaat wordt  door deze familie. In deze film is te zien hoe verenigingen er thuis waren en zijn,  hoe jubilea gevierd zijn en hoe het dorpsleven in het café was in combinatie met een dorpshotel.  Informeer bij Victor op welke dagen de film getoond wordt want deze dagen wisselen.

 

De film:  Maquette voor een Chaam van de toekomst, een film die tot stand is gekomen met medewerking van 100 enthousiaste Chaamenaren wordt net als vorig jaar vertoond in de Vlaamse schuur van de Pelicaenhoeve aan de Kerkdreef. De deur staat daar open van donderdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De film duurt ca 20 minuten. Persoonlijke verhalen uit Chaam vormen de basis en zijn een nieuw verhaal geworden. Het is de moeite waard om te gaan kijken. 

Op woensdag 27 juli wordt een van de grootste wielerklassiekers, de traditionele Acht van Chaam, weer gereden. Altijd een nacht en een dag dat Chaam op zijn kop staat. Een evenement dat er voor gezorgd heeft dat Chaam op de kaart is gezet.

Van 9 t/m 12 augustus wordt de Chaamse Fietsvierdaagse georganiseerd. Inschrijven bij het Chaamsche Wapen.

 

Hopelijk kunt u de hele zomer genieten van het mooie weer en vooral van onze mooie omgeving met de fijne fietsallee, de natuur en de koeien in de wei. Blijf vooral gezond en als u klachten heeft die op Corona lijken, doe een zelftest want u kunt nog steeds anderen besmetten ook al wordt u zelf niet ziek: anderen zouden er wel ziek door kunnen worden.

Volg ook alle activiteiten van Chaam en de regio in Ons Weekblad.

 

BELANGRIJKE TIP ÉN WAARSCHUWING

Zoals steeds over is te lezen, is vanaf 1 juli op iedere verdieping in uw huis een rookmelder verplicht.

Belangrijk voor uw eigen en andermans veiligheid. En dat is al vaker gebleken.

Maar …..……..laat u niet misleiden als er iemand bij u aan de deur komt met de mededeling dat hierop controle moet gedaan worden. Mocht u huren van een woningstichting dan zult u altijd hierover eerst bericht krijgen. Laat dus nooit iemand binnen, het zijn criminelen die alleen maar uit zijn op uw kostbare en dierbare bezittingen. Komt een dergelijk persoon bij u aan de deur met deze smoes, bel direct 112!

De brandweer adviseert om rookmelders te kopen met batterijen die 10 jaar meegaan.

Een optische sensor met een levensduur van 10 jaar en garantie van 10 jaar maakt de beste keuze compleet!

                                                                                                                                                                                                           

JAARPROGRAMMA  2022

19 juli                                             : Zomeravondconcert door harmonie St Cecilia bij de Geerhof om 19.30 uur

30 aug-1 september                 : 3-Daagse reis 

7 september                                : 80 + -Uitje  naar De Schrobbeler in Tilburg: uitnodiging volgt in juli.                                             

16 september                             : Viering 40-jarig jubileum: uitnodiging volgt in augustus

29 september                             : Aan Tafel : samen uit eten

5 okt t/m 9 nov                           : Elke woensdagmiddag regionaal rik-jokertoernooi in het Skac

6 oktober                                     : Seniorendag

16 november                              : Informatiebijeenkomst ‘Een waardig levenseinde’

13 december                               : Kerstviering

 

Resterende data  later in het jaar volgen nog op de komende nieuwsbrieven. Betreffende de activiteiten waarvoor u zich dient op te geven, is er altijd een aparte bijlage bij de nieuwsbrief.

 

ENERGIETOESLAG

Mensen die bij de gemeente bekend zijn inzake bijzondere bijstand  ontvangen automatisch de eenmalige Energietoeslag.

Heeft u een minimum inkomen zoals bijv. alleen AOW of AOW met een aanvullend klein pensioen dan kan het zo zijn, dat u ook in aanmerking komt voor de Energietoeslag. Deze dient u dan zelf bij de gemeente aan te vragen. Deze regeling is bedoeld als bijdrage aan de hoge energiekosten. Voor informatie hierover neemt u contact op met de gemeente en vraagt u naar het aanvraagformulier. Laat deze toeslag niet liggen!

 

 

Met vriendelijke groet

Seniorenvereniging Chaam