Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

EEN NIEUWE NAAM; EEN NIEUW LOGO

Trots presenteren wij bovenaan deze nieuwsbrief het nieuwe logo van Seniorenvereniging Chaam. U ziet dat wij nog steeds zijn aangesloten bij KBO-Brabant; een sterke overkoepelende organisatie die ook provinciaal en landelijk een sterke  speler is in de belangenbehartiging voor senioren.

In de toekomst zult u het nieuwe logo in zoveel mogelijk berichten die u van ons ontvangt,  gaan terugzien.

 

De nieuwe naam brengt geen nieuw inhoudelijk beleid; wel willen we als seniorenorganisatie nóg meer openstaan voor alle senioren. Vooral ook binnen de bijeenkomsten van onze vereniging; we ontmoeten mensen bekend en onbekend met verschillende achtergrond en eigen karakters. Het is juist de levenskunst ook van senioren om respectvol met iedereen om te kunnen gaan, elkaars mening te respecteren, sociaal en oprecht te zijn. Laat ook dat vooral een kenmerk zijn van onze seniorenvereniging: respect voor elkaar!

 

3-DAAGSE REIS 30-31 augustus en 1 september

Deze reis staat gepland naar Overijssel en Drenthe. Vertrek op 30 augustus vanaf de Geerhof om 8 00 uur.

Degenen die zich hebben opgegeven voor deze reis krijgen ca 1 week van te voren nog bericht.

 

80-PLUS UITJE woensdag 7 september

In de bijlage van deze nieuwsbrief leest u de informatie van ons 80-plus- en uitje voor mindervaliden.

We gaan naar de Schrobbelèr in Tilburg. Dat gaat zeker leuk en gezellig worden! Vanwege de interne organisatie en vervoer graag aanmelden vóór 23 augustus.                                                                                                               

 

VRAGEN OP SOCIAAL EN FINANCIEEL GEBIED

Er komen bij ons nog steeds vragen binnen in de trant van: ‘waarom krijg ik geen energie – zorg- of huurtoeslag’ of ‘hoe moet ik me opgeven voor de Geerhof’. Dat zijn belangrijke vragen, waarvoor Seniorenvereniging Chaam u op weg kan helpen naar de juiste instanties

Voor vragen op financieel gebied kunt u terecht bij Jacques Schram tel. 0161-491264 of bij Chris van Bezouw tel. 0161-491688. Voor ondersteuning  op sociaal of maatschappelijk gebied kunt u bellen met onze ouderenadviseurs (VOA’s); Jan Rops tel. 0161-492892 of Toos Aarts tel. 0161-491949 of Colet van Gerven tel. 0161-491731.

U ziet : Seniorenvereniging Chaam komt op voor úw belang!

 

JULI 2022 : GEEN ONS

Vanwege de vakantietijd verschijnt bij KBO-Brabant in juli geen tijdschrift ONS maar wel onze nieuwsbrief. Ook in augustus zult u ruimschoots geïnformeerd worden met veel informatie van onze vereniging vanwege een druk programma in het najaar!

Dit zijn de bijeenkomsten, waarvoor u zich straks dient op te geven, als u erbij wilt zijn. Dus houd uw brievenbus in de gaten en lever de strookjes dan op tijd in! In de loop van de maand augustus ontvangt u ;

  • Uitnodiging voor het 40 jarig jubileum op 16 september bij het Chaamsche Wapen
  • Uitnodiging Kringbedevaart Meersel-Dreef 13 september
  • Uitnodiging ‘Aan Tafel’ op 29 september bij Offcourse
  • Uitnodiging Omnia-training bij FITTO-de Praktijk vanaf oktober
  • Uitnodiging Seniorendag op 6 oktober bij Bellevue

         

WAT STAAT ER VERDER TE WACHTEN?

Het is nu vakantietijd maar als de scholen weer beginnen, gaan de wekelijkse activiteiten bij ons ook weer van start en komen er weer nieuwe bijeenkomsten zoals:

Walking Football : Op de nieuwsbrief van augustus zult u hier meer over lezen!

Omnia-training bij FITTO-de Praktijk: een nieuwe cursus met Omnia oefeningen om onze stabiliteit te behouden start weer op 3 oktober. In de loop van augustus ontvangt u meer informatie hierover en kunt u zich voor deze activiteit aanmelden.

Zit-gym: de organisatie van deze nieuwe activiteit is nog niet rond. Als u al graag mee wil oefenen, dan kunt u voorlopig alvast aansluiten bij de stoelgymgroep op woensdagmorgen. Sportcoach Floor Huijben komt bij Effe buurten dit verzorgen: Tijdstip 9.45 uur met na afloop een kopje koffie of thee.

 

Taalprojecten in de Bibliotheek van Alphen en Chaam: vrijwilligers gevraagd
Voor twee nieuwe taalactiviteiten in de bibliotheek in Chaam ben ik op zoek naar mensen die het leuk vinden iets te betekenen voor een ander.
Taalmaatjes: als taalmaatje wordt u gekoppeld aan een Nederlander of nieuwkomer die zijn of haar Nederlands wil verbeteren. U oefent met spreken, schrijven of lezen in een 1-op-1 contact een keer per week.
Praatpunt vrijwilligers: voor het nieuw op te zetten Praatpunt in de bibliotheek zoek ik mensen die op vrijdagmorgen het Praatpunt willen begeleiden, eens per week of eens per 2 weken. Het Praatpunt wordt een plek waar nieuwkomers Nederlands kunnen oefenen en buurtgenoten kunnen ontmoeten.
Interesse om als Taalmaatje of Praatpunt- vrijwilliger aan de slag te gaan? Voor meer informatie neemt u contact op met Sandrijn van der Voort via 06-18519707 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

    

ZOMERACTIVITEITEN IN CHAAM                                                                                           

Van 9 t/m 12 augustus  de Chaamse Fietsvierdaagse . Inschrijven en start bij het Chaamsche Wapen.

Zondag 28 augustus wordt de grote regionale fietstocht de Schakel georganiseerd. Kijk bij de plaatselijke media ,als o.a. Ons Weekblad, voor inschrijving.

 

Hopelijk kunt u de hele zomer genieten van het mooie weer en vooral van onze mooie omgeving.  Blijf vooral gezond en als u klachten heeft die op Corona lijken, doe een zelftest want u kunt nog steeds anderen besmetten ook al wordt u zelf niet ziek: anderen zouden er wel ziek door kunnen worden.

                                                                                                                                                                                                           

JAARPROGRAMMA  2022:

30 aug-1 september                 : 3-Daagse reis  naar de Weerribben en Drenthe

7 september                                : 80 + -Uitje  naar De Schrobbelèr in Tilburg: uitnodiging bijgaand                                            

16 september                             : Viering 40-jarig jubileum: uitnodiging volgt in augustus

29 september                             : Aan Tafel : samen uit eten

5 okt t/m 9 nov                           : Elke woensdagmiddag regionaal rik-jokertoernooi in het Skac

6 oktober                                     : Seniorendag

19 oktober                                   : Workshop bloemschikken: herfst

16 november                              : Informatiebijeenkomst ‘Een waardig levenseinde’

7 december                                 : Workshop bloemschikken : Kerst

13 december                               : Kerstviering

 

Resterende data  later in het jaar volgen nog op de komende nieuwsbrieven. Betreffende de activiteiten waarvoor u zich dient op te geven, is er altijd een aparte bijlage bij de nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet

Seniorenvereniging Chaam

www.seniorenverenigingchaam.nl                         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                         facebook KBO Chaam