Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 

 

 

HET JAAR 2022 is bijna ten einde maar er zijn nog volop activiteiten.

Het jaar loopt ten einde; we gaan daarom onze onmisbare vrijwilligers bedanken. In het begin van 2023 organiseren we nog een dank-je-wel-middag; alle vrijwilligers ontvangen hiervoor nog een uitnodiging.

Verder kunt u lezen wat we dit jaar nog doen; wel even opgeven! Het blijft zinvol en gezellig!

 

BLOEMSCHIKKEN ‘KERST 2022’ op woensdag 7 december

De populaire workshop ‘Bloemschikken KERST’ is op woensdag 7 december. Alle informatie op de bijlage. Lever het strookje met het geld op tijd in, zodat Rumolda  alle inkopen bijtijds voor ieder kan doen. Het gaat zeker weer mooi en sfeervol worden!

 

BINGO donderdag 8 december

De 2e donderdag van de maand, dus BINGO!  De ballen rollen, de prijzen vallen. Inloop vanaf half 2, start om 13.45 uur. Entree € 1,--. De Sint is dan het land uit; dus wordt het een BINGO in lichtelijke kerstsfeer!

 

KERSTVIERING dinsdag 13 december

De laatste kerstviering was in december 2019. Dat is 3 jaar geleden. Maar Kerst blijft altijd een traditioneel feest. Omdat het voor velen fijner zal zijn, beginnen we wat vroeger op de dag en proberen dan voor het donker thuis te zijn. Verder wordt het weer als vanouds: zinvol, een mooie ingetogen Adventsviering, een traditioneel goed verzorgd kerstdiner door het team van het Chaamsche Wapen en natuurlijk de kerstloterij. Na het eten wordt u nog verwend met zang en muziek in kerstsfeer. Het enige dat verandert,  is uw eigen bijdrage. Omdat alles veel duurder is geworden, hebben we dit helaas moeten aanpassen. Meld u aan voor de kerstviering. We zorgen dat er voor ieder plaats is. Strookje uiterlijk 9 december inleveren.

 

 VEILIGER OP DE FIETS met een fietshelm van DE ACHT TWEEWIELERS CHAAM                                                                                                                                                             

 

Er wordt veel gefietst; zelfs in de wintermaanden trekken we op de mooiste uren van de dag eropuit. We doen het graag, het is gezellig maar…. vooral gezond.

Bewegen voor senioren wordt erg aangemoedigd en is belangrijk om gezond ouder te worden.

Sinds de invoering van de e-bike wordt er nog meer en langer door senioren gefietst. Erg fijn! Maar er zit helaas ook een risicovolle kant aan; omdat er langer, meer en harder gefietst wordt, gebeuren er ook meer fietsongelukken. FIETSEN MOET VEILIGER!!

Seniorenvereniging Chaam heeft een deal gesloten met de Acht Tweewielers in Chaam om u met een flinke korting een goedgekeurde fietshelm aan te bieden.

U kunt kiezen uit de XLC scratch BH-C20 winkelprijs € 49,50;  prijs lid Seniorenvereniging Chaam € 39,95 of de XLC – BH – C25, winkelprijs € 34,95; prijs lid Seniorenvereniging Chaam € 27,95. Er zijn voldoende helmen op voorraad bij de Acht Tweewielers in de maten S. M. en L. of XL.

Als u de voorkeur heeft voor een andere helm, dat kan: Marco Brinkers van de Acht Tweewielers geeft u 20 % korting op de helm naar uw keuze, als u lid bent van onze vereniging. Neem dus uw pasje of lidnummer mee!

BEZOEK KERSTMARKT BRUGGE WINTERGOED: 15 december

Volledige informatie zat bij de vorige nieuwsbrief; er zijn nog plaatsen vrij in de bus voor een gezellige en sfeervolle uitstap. Alle informatie kunt u krijgen bij Bart Verkooijen tel. 06-83 40 55 44. Meldt u nog aan, vul dit formulier in. 

 

BUDGETCAFĒ

Vanaf 1 november bij het Trefpunt in Alphen. Elke dinsdagmorgen van 9.00 uur tot 10.30 uur. Een ambtenaar van de gemeente is dan samen met een ondersteuner van het dorpsteam aanwezig. U kunt hier terecht met al uw vragen op financieel gebied. Er is een budgetcoach om uw oplopende kosten van energie en boodschappen goed in kaart te brengen en u evt. door de gemeente te laten ondersteunen.

 

JANUARI 2023 noteer alvast in uw agenda!

- Dinsdag 17 januari gaan we met een bus naar de Senioren Expo in Veldhoven. U kunt zich opgeven bij de nieuwsbrief van december.

- Dinsdagmiddag 24 januari verzorgt onze plaatselijke RegioBank een informatie-middag over veilig bankieren en cybercrime. In het Chaamsche Wapen.

 

 

TIPS

- Bezoek de KERSTMARKT in de Geerhof op zaterdag 10 december van 11.00 – 16.00 uur. Een markt met volop gezelligheid, muziek, kerststukjes, sieraden en handwerken.

- REISLOKET voor Senioren in de bibliotheek Chaam. Op vrijdag 2 december van 14.00 uur tot 17.00 uur. Met al uw vragen over openbaar vervoer of persoonlijk reisadvies kunt u dan terecht. Een gratis OV-   chipkaart ( €7.50) kunt u daar dan ook aanvragen, neem daarvoor wel een pasfoto en uw legitimatiebewijs mee!

- Moonlightshopping: vrijdag 9 december tussen 18.00/ 21.00 uur Chaam in feeërieke kerstsfeer.

 

JAARPROGRAMMA  2022 + BEGIN 2023

   7 december                              : Workshop bloemschikken : Kerst; zie uitnodiging op bijlage

13 december                               : Kerstviering: zie uitnodiging op bijlage

17 januari 2023                           : Senioren Expo in Veldhoven: uitnodiging volgt bij nieuwsbrief december

24 januari 2023                           : Informatiemiddag Cybercrime, verzorgd door Regio bank, uitnodiging volgt

                                                           in december.

Het nieuwe jaarprogramma van 2023 hopen we bij de nieuwsbrief van december te presenteren.

 

Belangrijk: dit is een herhaling:

EEN NIEUWE NAAM met nieuwe adressen.

We zijn erin geslaagd de naam op de website aan te passen, www.kbo-chaam.nl is gewijzigd in

www.seniorenverenigingchaam.nl

 

De e-mailadressen zijn aangepast; we zijn er ons van bewust, dat het lange namen zijn met veel letters; even goed intoetsen en bewaren! Als we allemaal ons best doen, gaat het zeker lukken!

De oude e-mailadressen gaan op 31 december uit de lucht en kunnen daarna niet meer gebruikt worden.

 

De naam van de website van Seniorenvereniging Chaam : www.seniorenverenigingchaam.nl

Algemeen e-mailadres van Seniorenvereniging Chaam     : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

e-mailadres van voorzitter Elly De Swart                                : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

e-mailadres van penningmeester Bart Verkooijen              : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

e-mailadres van de activiteiten, Els Magermans                   : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Met vriendelijke groetSeniorenvereniging Chaam                             facebook Seniorenvereniging Chaam of KBO Chaam